A keresztény ember kapcsolatai

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 20:12; Bírák 1:21; Lukács 9:23; János 3:13; Róma 5:8; Efézus 5:21–33; 6:1–9; 1János 4:10–11

„Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében" (Ef 5:21).

Az efézusi levél 1–3. fejezeteiben fejtette ki Pál apostol az egyházról szóló tanítás alapjait. A 4. fejezettől kezdődően a tantétel gyakorlati következményeit tárgyalta, majd a keresztény ember életére gyakorolt hatását, ami többek között hozzájárul a sokszínűség egységének megőrzéséhez, bemutatja a keresztény életmódot, segíti a jól működő emberi kapcsolatok kialakítását.

A kereszténység olyan vallás, amelyben igen fontos a kapcsolatok szerepe, az ember Istenhez, ill. a többi emberhez fűződő viszonya. Nem állíthatjuk, hogy valóban összeköttetésben állunk Istennel, ha ez a kapcsolat nem határozza meg a családunkkal és a szélesebb közösséggel való viszonyunkat. A keresztény fő élettere a gyülekezet, az otthon és a munkahely. Az ember nem lehet szent a gyülekezetben, ha otthon olyan, mint az ördög. A kereszténység nem légüres térben megvalósuló szent állapot, mivel a vallás az életünk minden területét meghatározza – a lelki, a szellemi, a fizikai és a társadalmi életünket egyaránt.

A HÉT FŐBB KÉRDÉSEI: Mit jelent a keresztényi engedelmesség? Hogyan viszonyuljanak a hatalmon lévők beosztottaikhoz? Milyen legyen a férj és a feleség kapcsolata? Mit írt Pál a szülők és a gyermekek viszonyáról?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: