A keresztény élet

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 20; Ésaiás 5:20; János 15:10; Róma 5:10; 2Korinthus 5:18; Efézus 5:1–21; 1János 5:2–3; 2János 6

„Mert valátok régen sötétség, most pedig világosság az Úrban: mint világosságnak fiai úgy járjatok" (Ef 5:8).

Pál folytatta a bátorítást az elhívásunkhoz méltó (Ef 4:1) életre, amikor arra kért, hogy teljes komolysággal járjunk a hit útján (Ef 5:1–21). Nem is kell sokat keresnünk Pál írásaiban, rögtön láthatjuk, mennyire komolyan vette a keresztény életet! Számára nem létezik olcsó kegyelem. Krisztus tette árán nyerhetünk üdvösséget, ezért életünkkel fejezzük ki hálánkat a megváltásért, ami Jézusban a miénk! Új életet kaptunk, akkor éljünk vele úgy, ahogy Isten megkívánja!

Az e heti szövegekben Pál öt okot sorol fel azzal kapcsolatban, hogy miért éljünk ilyen életet: a szeretet, az ítélet, a világosság, a bölcsesség és a Szentlélekkel való beteljesedés. Mindössze alig néhány szóval fejezte ki mindegyiket, mégis világosan felvázolta, hogy Isten mit vár el azoktól, akik korábban sötétségben éltek, most azonban kiléptek a világosságra.

A HÉT FŐBB KÉRDÉSEI: Mit jelent szeretetben járni? Milyen szigorú ítélet vár a meg nem tért bűnösökre? Mi a különbség a világosságban ill. a sötétségben való járás között? Mit jelent bölcsen járni vagy balgán viselkedni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: