November 25.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Krisztus átalakító munkája: „Jézus végtelen kegyelméből munkálkodik az emberi szívben, és munkája nyomán olyan változás jön létre, amit az angyalok is csodálattal és örömmel figyelnek. A Mesterre jellemző önzetlen szeretet mutatkozik meg őszinte követői életében is. Krisztus azt várja el, hogy az ember már itt a földön részesedjen az isteni természetben, tehát ne csak Krisztus dicsőségét tükrözze vissza Isten áldására, hanem a menny fényével ragyogja be a világ sötétségét" – (Ellen G. White: Testimonies for the Church, 5. köt. 731. old.).

A meg nem újult életről: „Az egyház azért gyenge, mert olyan tagok csatlakoznak, akiknek szíve nem újult meg, és életüket nem reformálták meg. Általában szemet hunynak e tény felett. Egyes lelkészek és gyülekezetek olyannyira áhítják a taglétszám növekedését, hogy nem beszélnek nyíltan a keresztényhez nem illő szokások és dolgok ellen" – (i. m. 172. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Bizonyos nézetek szerint helytelen, sőt egyenesen káros az a keresztény felfogás, miszerint az ember eredendően bűnös. Hogyan érvelnénk, ha valaki ilyen véleménynek adna hangot?

2. Olvassa fel valaki a második White idézetet, majd beszéljük meg közösen ezt a gondolatot a csoportunkban! Hogyan tarthatjuk fenn az egyensúlyt, vagyis hogyan élhetünk olyan gyülekezetként, amely befogadja és a kereszthez vezeti a bűnösöket, ugyanakkor ragaszkodik ahhoz a színvonalhoz, ami az őszinte keresztény élethez szükséges?

3. Beszélgessünk a csoportban valakiről, aki valóban Isten követője volt! Ki volt az, mit tett, és hogyan hatott mások életére?

4. Mindenki feleljen a következő kérdésre: Mit változtatott meg Isten az életemben? Beszélgessünk a válaszokról!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: