November 18.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: A lelki ajándékokról: „A Lélek hiánya miatt erőtlen az evangélium szolgálata. Műveltséggel, tehetséggel, ékes beszéddel, öröklött és szerzett képességekkel, de Isten Lelkének jelenléte nélkül egy szívet sem tudunk megérinteni, és egy bűnöst sem tudunk Krisztusnak megnyerni. Azonban a Lélek ajándékaival megáldott és a Krisztussal közösségben élő legszegényebb és legtudatlanabb tanítvány is hatni tud az emberek szívére. Isten eszközül használja fel a világegyetem legszentebb befolyásának közvetítésére" – (Ellen G. White: Krisztus példázatai, 225. old.).

A keresztény növekedésről: „A mag kicsírázása a lelki élet kezdetét ábrázolja; a növény növekedése pedig a keresztény növekedés csodálatosan szép példája. Ahogy a természet mutatja, úgy van a kegyelem a világban is. Fejlődés nélkül nincs élet. A növény vagy fejlődik, vagy meghal. A keresztény életben való fejlődés éppoly csendes, észrevétlen de állandó, mint a növény növekedése. Életünk tökéletes lehet a fejlődés minden szakaszában; és ha Isten szándéka valóra válik bennünk, akkor állandóan előrehaladunk… Alkalmasak leszünk felelősség hordozására, és érettségünk arányos lesz lehetőségeinkkel" – (i.m. 39. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljük meg a csoportban a csütörtöki rész végén található kérdést!

2. „Életünk tökéletes lehet a fejlődés minden szakaszában" – olvashattuk a fentebbi idézetben. Mit jelent ez?

3. Olvassuk el újból Ef 4:14 versét! Mennyire tartotta Pál fontosnak a tanbeli tisztaságot? Beszélgessünk arról, hogy mennyire kell az egyháznak fontosnak tartania a tantételeket! Előfordulhat, hogy többet vagy kevesebbet foglalkozunk a tantételekkel, mint kellene?

4. Mit válaszolnánk, ha valaki megkérdezné: Hogyan tudhatom meg, mi a lelki ajándékom? Általánosságban véve hogyan fedezhetjük fel lelki ajándékainkat?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: