„AZÉRT"

Figyeljük meg Ef 3:12 nagyszerű ígéretét! Pál szerint Jézus által egyenesen Isten elé járulhatunk. Erről beszélt Jézus is Jn 10:9 versében, amikor azt mondta, hogy „én vagyok az ajtó". Kezdetben Ádám is közvetlenül járulhatott Istenhez, de miután elveszítette ezt a jogát, elrejtőzött a kert fái között, mivel nem tudott többé nyíltan és jó lelkiismerettel megállni Isten előtt. A megváltás azt tette lehetővé, hogy az ember újból, félelem vagy korlátozás nélkül, bátran, papok, szentek vagy szertartások közbenjárása nélkül, közvetlen kapcsolatba léphet Istennel. Krisztus érdemei által Istent azonnal elérheti az ember, ha bizalommal fordul hozzá.

Ezek után az „azért" szóval kezdi Pál a 13. verset, ami a görög eredetiben azt is jelenti, hogy ami miatt. Vagyis valami miatt nem akarja, hogy az efézusiak aggódjanak érte. Mire is utal az azért szó?

Mivel a pogányok már Krisztus testéhez tartoznak, mivel Isten örök célja valóra vált Jézus által, mivel Isten bölcsessége az egész világmindenség előtt nyilvánvalóvá lett, és mivel szabadon járulhatunk Isten színe elé, mindezért arra kéri Pál levele olvasóit, hogy ne bánkódjanak szenvedései miatt, amelyek azért érték, mert elvitte nekik az evangéliumot.

Más szóval Pál azt mondja, hogy ne rám vagy a megpróbáltatásaimra figyeljetek, inkább arra a csodálatosan jó hírre, hogy mi mindent tett meg Isten a világért Jézus Krisztus által. Ez az örömhír sokkal fontosabb mindennél, ami velem történik.

Küszködünk? Aggodalmaskodunk? Félünk a jövőtől? Adjunk hálát Istennek Krisztus minden tettéért, amiről ebben a levélben olvastunk! Engedjük, hogy az ígéretek valósága elhalványítson életünkben minden mást! Ezek az ígéretek személyesen nekünk szólnak!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: