Válaszfalak nélküli egyház

E HETI TANULMÁNYUNK: Róma 3:20–31; 2Korinthus 5:17–19; Efézus 2:11–22; 5:12–18; Kolossé 1:20–22

„Mert Ő a mi békességünk, ki eggyé tette mind a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalat" (Ef 2:14).

1+1=1. Lehetetlen volna? Valóban az, hacsak nem Krisztus evangéliumának matematikájáról van szó! Pál üzenetének lényege, amit ezen a héten tanulmányozunk: az ami emberi számítások szerint lehetetlen, az Isten hatalma és cselekedete által valósággá válhat. Krisztus „ama kettőt egy új emberré" teremtette önmagában (Ef 2:15), ezt csak a kereszten az egész emberiségért – zsidókért és pogányokért egyaránt – kiontott vére által tehetett meg.

A kereszt átalakító ereje új emberi közösséget hoz létre, amelyben „nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban" (Gal 3:28). A jó hír: előfordulhat ugyan, hogy különbség van emberek, nemek, kultúrák, fajok és nemzetek között, ám Istennek végső célja minden teremtményét egységbe kovácsolni Krisztusban (Ef 1:10). A meglévő, valóságos elválasztó vonalakat átlépi a Jézusban való egység.

A HÉT FŐBB KÉRDÉSEI: Milyen volt a pogányok helyzete mielőtt megismerték Krisztust? Mi volt Isten célja a zsidó nép kiválasztásával? Mi döntötte le a népek közötti válaszfalat? Milyen következményekkel járt Krisztus békéltető szolgálata? Milyen értelemben mondhatjuk magunkat Isten családjának és templomának?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: