Szeptember 30.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Olvassuk el Jel 2:1–7 verseit! Figyeljük meg, mit üzen Isten az efézusi gyülekezetnek elismerésként és figyelmeztetésként! Vonatkozhat ez az üzenet saját gyülekezetünkre?

Olvassuk el Az apostolok története 27-28. fejezetét (186–196. old.)! Figyeljük meg azt is, milyen problémákkal kellett szembenézni az Efézusban végzett evangélizáció során!

Apollós Akvila és Priscilla „tanítása nyomán jobban megértette a Szentírás üzenetét, és így vált a keresztény hit egyik legtehetségesebb védelmezőjévé. Más szóval tehát, a magasan képzett tudós és lebilincselő szónok a sátorkészítés szerény munkájában foglalatos keresztény pár tanításaiból ismerte meg még tökéletesebben az Úr útját" – (Ellen G. White megjegyzései, Seventh-day Adventist Bible Commentary, 6. köt. 1063. old.).

„Napjainkban a spiritiszta médiumok, látnokok és jövendőmondók hasonmásai a pogány idők varázslóinak… Ha a fátylat szemünkről fellebbenthetnénk, láthatnánk a gonosz angyalokat, hogy minden furfangjukat csalásra és pusztításra használják" – (Ellen G. White: Az apostolok története, 191–192. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Minden korszaknak és minden embernek meg kell vívnia ugyanazt a harcot: választania kell Diana és Krisztus között. Mi vette át a mai ember életében Diana szerepét? Mit tehet a gyülekezet azért, hogy az emberek igazán értsék döntésük fontosságát? Mit tehet szombatiskolai csoportunk, nehogy gyülekezetünk tagjai lassacskán belesodródjanak Diana tiszteletébe, bármilyen formában jelentkezzen is az?

2. Olvassa fel valaki Pál apostolnak az efézusi hívőkhöz szóló búcsúbeszédét ApCsel 20:18–35-ben! Beszéljük meg, mi jut eszünkbe Pál szavairól!

Olvassunk ismét azokról, akik elégették könyveiket (lásd: a szerdai tanulmány)! Nem túlzás azért ez mégis, hiszen könyvekről volt szó? Milyen tanulságot vonhatunk le tettükből? Beszélgessünk arról a csoportban, hogy tapasztalt-e már valaki hasonlót, amikor is az Úrért el kellett égetnie valamit! Mi volt az? Mi késztette őket erre a döntésre? Örülnek, hogy megtették vagy inkább bánkódnak?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: