KRISZTUS VISSZAJÖVETELE

Az Úr nem csak azt szeretné, hogy biztosak legyünk eljövetelében. Azt is fontosnak tartja, hogy tudjuk, miként jön el. A tegnapi részben beszéltünk arról, hogy Jézus valóban eljön. Kijelentette: „Ismét eljövök." Nem fogadhatunk el olyan magyarázatot, amely szerint Krisztus második eljövetele nem valóságos, csak lelkileg érezhető lenne. Igaz, hit által Krisztus máris a szívünkben él (lásd: Ef 3:17), de ha Szentlelke által már bennünk van, ez korántsem jelenti azt, hogy ne jönne el dicsőségben, szemmel láthatóan is.

Mit tudhatunk meg Jézus eljövetelének módjáról? Az alábbi idézetek segítenek a választ megtalálni.

Mt 24:23–26 ___________________________________________________

Mt 24:27 ______________________________________________________

Mt 24:30 ______________________________________________________

Mt 24:31 ______________________________________________________

Jézus második eljövetele nem titokban történik. Drámai, látható és hallható esemény lesz. Jézus szavai arra utalnak, hogy eljövetelekor a halottak feltámadnak: „Az pedig annak az akarata, aki elküldött engem, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz őbenne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt az utolsó napon" (Jn 6:40).

Olvassuk el, mit írt Pál Krisztus eljöveteléről (1Thessz 4:16–17)! Miért nem tehetné meg mindezt egy csaló? Hogyan téveszthettek meg mégis olyan sok embert hamis krisztusok, amikor Jézus eljöveteléről világos bibliai ígéretek szólnak?

Pál apostol is elmondta, amit a tanítványok hallhattak Jézustól visszajövetelével kapcsolatban. Jézus Krisztus második eljövetelekor személyesen az Úr száll alá a mennyből. Drámai esemény lesz, felcsendül az Úr hangja, a trombiták felharsannak. Ekkor feltámadnak, akik Krisztusba vetett hittel haltak meg. Végül a megváltottak mind összegyűlnek, hogy a levegőben találkozzanak az Úrral.

Képzeljük el, milyen lesz Jézus visszajövetele! Beszélgessünk erről szombatiskolai csoportunkban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: