Szeptember 16.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: A keresztényeket a Jézus nevében végzett szolgálat során más veszély is fenyegeti: mégpedig a versengés. Könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy másokkal hasonlítjuk össze magunkat, mások szolgálatához mérjük a miénket. Fontoljuk meg a következő idézeteket, amelyek a versengésről szólnak (Lk 9:49–50; 1Kor 1:11–13)! Mit tanulhatunk Jézustól és Pál apostol magatartásából?

Megjegyzés: Jézus arról beszélt Mt 25:31–46-ban, hogy keresztényi életünk fontos fokmérője másokért végzett szolgálatunk. Az Úr majd elválasztja egymástól a juhokat és a kecskéket, amivel arra utalt, hogy kárhozatra jut, aki tetteivel nem szolgál másokat. Hogyan magyaráznánk ezt a szakaszt annak fényében, hogy hit által, kegyelemből nyerjük az üdvösséget? Szükséges a szolgálat az üdvösséghez? Pontos-e az a megfogalmazás, hogy etetnünk kell az éhezőket, ruháznunk a mezíteleneket és gondoznunk a betegeket, ha be akarunk menni a mennyek országába?

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Egy barátod szeretne Jézus nevében szolgálni, de úgy érzi, semmire nincs ideje. Mit tanácsolnál neki?

2. Mit tehetnénk, hogy őszintén jobban törődjünk az emberekkel, és krisztusi lelkülettel szolgáljunk?

3. Hogyan kerülhetjük el azt a csapdát, hogy a másokért végzett szolgálatot saját érdemünknek véljük, és jó cselekedeteinkkel akarjunk megdolgozni üdvösségünkért?

4. Beszélgessünk arról, hogy az utóbbi időben milyen mai példa hatott ránk a legjobban?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: