A SZOLGÁLAT KÜLÖNFÉLE MÓDJAi

„Ezek közül pedig némelyeket először apostolokká rendelt az Isten az egyházban, másodszor prófétákká, harmadszor tanítókká. Azután adott csodatevő erőket, kegyelmi ajándékokat: gyógyításra, gyámolításra, vezetésre, különféle nyelveken szólásra" (1Kor 12:28).

Isten mindannyiunkat elhívott, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhírt továbbadjuk. Ez a legfontosabb szolgálat, amit akkor végezhetünk eredményesen, ha követjük Krisztus példáját a lélekmentésben is. Fontos felismerni, hogy más és más módszer alkalmazandó minden embernél, hiszen mindenkinek más a személyisége és a lelki ajándéka. Isten nem ugyanazt várja el mindannyiunktól. A keresztényi szolgálat előfeltétele, hogy meghaljunk az énnek. Ehhez hozzá tartozik, hogy az ember elfogadja, milyen lelki adományokat és feladatot kapott, és mit nem.

Soroljuk fel, hogy a szolgálatnak mely formáit találjuk Róm 12:4–8, és 1Kor 12:28–13:3 verseiben! Tisztában vagyunk-e azzal, mire hívott el az Úr, és hogyan végezzük szolgálatunkat másokért az Ő nevében? Indokoljuk meg válaszunkat!

1. lépés: Nézzük meg, hogy a szolgálat mely formáival találkozhatunk a Szentírásban! Ha úgy érezzük, a lista még nem teljes, tanulmányozzuk a Szentírás elbeszélő részeit! 3. lépés: Figyeljünk oda hittestvéreink tanácsaira! Az Úr gyakran emberek által erősít vagy segít az igazán hozzánk illő szolgálatot megtalálni.

A keresztényi szolgálat különféle formáiról gondolkodva természetesen felvetődik a kérdés: „Én hogy szolgáljam az Urat?" Jézus Krisztus minden követőjének személyesen meg kell találnia a választ erre a kérdésre, és éppen ebben nyújtanak segítséget az alábbi lépések: 2. lépés: Próbáljunk ki más és más szolgálatot! Eközben figyeljük meg saját gondolatainkat és érzéseinket! Ha egy feladat végzése közben felszabadulunk és örömet érzünk, akkor tudhatjuk, erre kaptunk lelki ajándékot.

Felismertük már, milyen lelki ajándékot kaptunk az Úrtól? Hogyan használjuk ajándékainkat mások szolgálatában? Változtatnunk kell-e munkamódszerünkön, esetleg egészen mással kellene foglalkoznunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: