Szeptember 9.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Az istentisztelet és a kereszt. Keressünk olyan igéket az Újszövetségben, amelyek arról szólnak, hogy Krisztus meghalt értünk a kereszten! Gondolkozzunk halála jelentőségén! Mit jelent személyesen nekünk Jézus halála és az ezáltal nyerhető megbocsátás? Imádkozzunk, és kérjük az Urat, hogy segítsen megérteni Krisztus tettének jelentőségét!

Ha ezt tesszük, biztosan betölt a szeretet, hiszen a kereszthalálnál nincs nagyobb áldozat!

A megváltottak az egész örökkévalóságon át imádhatják Istent. Az üdvözültek seregében minden fajból, nemzetségből, nyelvből és népből lesznek majd, mégis hálaénekük gyönyörű szimfóniává olvad egybe. „A menny és a föld magasztalásban, dicséretmondásban egyesül, miközben a megmentett népek »szombatról szombatra« (Ésa 66:23) örvendező imádatban hajolnak majd meg Isten és a Bárány előtt" (Ellen G. White: Jézus élete, 770. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a csoportban arról, milyennek képzeljük el az ideális istentiszteletet! Milyen véleménykülönbségek fedezhetők fel? Vannak-e alapvető eltérések, vagy csak ízlés- és stílusbeli másság? Mit mond a Szentírás a helyes istentiszteletről?

2. Hogyan tükrözheti jobban a mennyben folyó dicsőítést a földi istentisztelet (lásd: Jel 4–5; és 19:1–7)?

3. Milyen változásokat vettünk észre az istentiszteleti formában? Csak kulturális jellegűek ezek a különbségek, vagy gyökeresen különböznek a bibliai előírásoktól? Milyen szerepe van a hagyományoknak az istentiszteletben? Létezik-e az istentiszteletnek egyetlen helyes módja?

4. Az istentiszteletek komorrá, idejétmúlttá és formálissá vagy „szent" szórakoztatássá válhatnak. A mi gyülekezetünk vajon melyik irányba tart? Min kell változtatni ahhoz, hogy mindkét csapdát elkerüljük?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: