ISTEN DICSŐÍTÉSE ÉS A SZOMBAT

Kiváltság Istent szolgálni. Amikor az istentisztelet alatt gondolatban, énekben az Úrhoz fordulunk, csatlakozunk azokhoz a mennyei lényekhez, akik trónja körül állnak, és éjjel-nappal Őt imádják. Bármikor és bárhol imádhatjuk Istent magunkban is (lásd: 1Thessz 5:17). Egyéni, otthoni áhítatunk sok szempontból fontosabb, mint amikor a közösség részeként kapcsolódunk be az istentiszteletbe.

Vannak azonban különleges istentiszteleti alkalmak is, amelyek különböznek a mindennapi imaalkalmaktól. Az ószövetségi ünnepek során Isten népe elkülönített bizonyos alkalmakat az istentiszteletre és a hálaadásra (3Móz 23:4–44).

A zsidó ünnepeknél általánosabb ünnep a szombat, amit maga a Teremtő rendelt el minden gyermeke számára, legyenek akár zsidók, akár keresztények.

Olvassuk el 1Móz 2:1–4 verseit! Mi bizonyítja itt a hetedik nap, a szombat egyetemes jellegét? Mi utal arra, hogy nem csak egy szűk csoportnak, hanem az egész emberiségnek adta Isten?

______________________________________________________________________________________________________________________________

Olvassuk el Jel 14:6–7-et, majd válaszoljunk az alábbi kérdésekre!

1. Kihez kell eljutnia az örökkévaló evangélium üzenetének? Hogyan kapcsolódik válaszunk ahhoz, amit az imént olvastunk 1Móz 2:1–4 verseiben? _____________________________________________________

2. Kit illet meg imádatunk? _____________________________________

3. Hogyan értelmezhetjük az előző két válasz alapján az első angyal üzenetét Jelenések 14-ben? ______________________________________

Milyen alkalmat teremt Isten imádatára a szombat parancsa (2Móz 20:8–11)? Mitől különleges ez a nap? Hogyan használjuk ki ezt az alkalmat? Min kellene változtatnunk ahhoz, hogy a szombat áldásaiból a lehető legtöbbet nyerjük?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: