KIT IMÁDUNK?

Csak egyvalaki méltó imádatunkra. Amikor Sátán azt mondta Jézusnak, hogy boruljon le előtte és imádja őt, az Úr így válaszolt neki: „Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj" (Mt 4:10).

Mi utal a Szentírásban arra, hogy Isten méltó az imádatunkra?

Zsolt 95:6–7 ___________________________________________________

Zsolt 99:9 _____________________________________________________

Jel 4:8–11 _____________________________________________________

Jel 5:8–14 _____________________________________________________

A Szentírásban egyértelműen olvashatjuk, hogy egyedül Istent szabad imádni, sok ember mégis mást helyez Isten elé. Amikor János apostol találkozott egy angyallal, hódolattal leborult előtte, mire a mennyei küldött így szólt hozzá: „Meglásd, ne tedd... Istent imádd" (Jel 19:10).

Olvassuk el ApCsel 14:8–18 verseit! Mit tettek Lisztra lakói, amikor Pál és Barnabás az Úr nevében meggyógyított egy béna embert? Mivel magyarázhatjuk tettüket? Milyen kísértések érhetnek ma, a XXI. században, hogy mást helyezzünk Isten elé?

Lisztra lakói állatáldozat bemutatásával akarták istenként imádni Pált és Barnabást. „Az istenek jöttek le mihozzánk emberi ábrázatban!" (ApCsel 14:11) – kiáltozták. Ellen White megjegyzi, hogy „Pál igyekezett gondolataikat az igaz Istenre irányítani, mégis nehéz volt eltéríteni őket szándékuktól" (Ellen G. White: Sketches From the Life of Paul, 58. old.).

Mit válaszolnánk, ha valaki megkérdezné tőlünk, miért éppen Istent imádjuk? Hogy tudjuk megmagyarázni, hogy noha nem látjuk, akit imádunk, de létét hittel elfogadjuk? Fogalmazzuk meg érveinket világosan és egyszerűen! Beszélgessünk gondolatainkról csoportunkban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: