Szeptember 2.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Olvassuk el a Krisztus példázatai c. könyv 249–250. oldalát!

Vannak, akiket arra hív el Isten, hogy minden idejüket az Úr szolgálatának szenteljék. Előjoguk és felelősségük is, hogy figyelmüket kizárólag az Isten országával kapcsolatos dolgokra fordítsák. Ellen White a múlt század elején egy levélben írt a főállású szolgálatról: „Sok fiatal férfi és nő, aki most világi munkahelyen dolgozik, komoly késztetést fog érezni, hogy az Úr szolgálatára szentelje életét, sugározza az Istentől áradó fényt… Kapjanak kiképezést az Úr munkájára. Isten minden munkása segítse, vidítsa fel és bátorítsa társait imáival és a hitről beszélgetve. Erősítsék egymásban munkájuk nemességének és felelősségének tudatát" (Ellen G. White: 66. levél, 1901; Manuscript Releases, 44. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan illik a szombat a munkával kapcsolatos képbe? Mi a szombat üzenete a munkával kapcsolatban?

2. Hogyan értelmezhetjük a heti üzenetet Gal 6:2 fényében?

3. Isten minden nemzedékből elhív embereket, akik feladataik végzésével Őt dicsőítik. Környezetünkben ki szerzett munkájával dicsőséget Istennek és másoknak áldást?

4. Tudunk olyanokról a gyülekezetünkben, akiknek jelenleg nincs munkájuk? Mit tehetünk értük személyesen mi, és mit tehet érte a közösség? Hogyan segíthetünk családjuk mindennapos anyagi gondjainak enyhítésében? Mit tudnánk tenni, hogy munkához juttassuk őket?

5. „Ha pedig valaki az övéiről és főképpen az ő házanépéről gondot nem visel: a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél" (1Tim 5:8). Beszélgessünk erről az igéről a szombatiskolai csoportunkban is! Hogyan viszonyuljunk ahhoz, aki nem hajlandó a családjáról gondoskodni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: