Augusztus 26.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Mindig fontos volt az adventisták számára az egészségügyi reform üzenete, amely arra épül, hogy Istent dicsőítsük testünkben is. Isten sok irányelvet közölt Ellen White által az egészséges életmóddal kapcsolatban.

Kiváltság, hogy elmondhatjuk a világnak ezt az üzenetet: „Dicsőítsétek Istent a ti testetekben!" „Lehetetlen az emberek üdvösségéért munkálkodni úgy, hogy nem mutatjuk be, milyen fontos elszakadni az egészséget romboló bűnös élvezetektől, amelyek lealacsonyítják a lelket, és megakadályozzák, hogy az isteni igazság az ember gondolataira hasson… Gyakorlati szempontból hirdessük a szegényeknek az evangéliumot, hogy megtudják, hogyan is kell gondot viselni testükre, ami a Szentlélek temploma" (Ellen G. White: Testimonies for the Church, 7. köt. 137. old.).

Lásd még: Előtted az élet, 97–98. oldal; Krisztus példázatai, 239–240. oldal; Étrendi és táplálkozási tanácsok 15–16. oldal.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Isten kegyelme és hit által üdvözülünk és nem cselekedeteink által. Miért fontos mégis gondot viselni testünk templomára?

2. Milyen összefüggés van a szentség és az egészséges életmód között? Megtalálható ez a gondolat a Szentírásban?

3. Beszéljük meg, mit tehetünk a gyülekezetünkben azért, hogy még tudatosabban törődjünk egészségünkkel!

4. Hogyan beszélhetünk az egészség fontosságáról és a test és a lélek kapcsolatáról úgy, hogy szavainkkal ne azt sugalljuk: a betegség Isten ítélete a bűnös ember felett?

5. Hogyan fejezhetjük ki öltözködésünkkel is, hogy testünk a Szentlélek temploma? Mit mond a Szentírás erről a témáról?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: