ISTEN AJÁNDÉKA A KÖZÖSSÉG (Apostolok cselekedetei 2:41–47)

Akik Krisztus uralma alatt élnek, tapasztalhatják a közösség egyedülálló érzését. Az Újtestamentumban gyakran használják a koinonia szót, amit „közösség"-nek fordíthatunk. Egyes kutatók utalnak arra, hogy „a Szentléleknek közössége" kifejezést úgy is lehet fordítani: „a Szentlélek által létrehozott közösség". Más szóval, amennyire engedjük, hogy a Szentlélek munkálkodjon életünkben, olyan mértékig lesz közösségünk egymással.

Nézzük meg, mit találunk az őskeresztény közösségről ApCsel 2:41–47 verseiben! Lukács feljegyzi, hogy „foglalatosak valának… a közösségben". Miután elolvastuk ezt a szakaszt, válaszoljunk a következő kérdésekre!

1. Mi jellemezte egységüket a gyakorlati életben és a teológiai kérdésekben? _______________________________________________________

2. Milyen volt a közösségük?

_______________________________________________________________

3. Hogyan viszonyultak egymáshoz?

_______________________________________________________________

4. Milyen kép alakult ki közösségükről a világban?

_______________________________________________________________

Bámulatos kép ez az ősegyházról! Nagyszerű bizonysága azoknak a kapcsolatokról szóló elveknek, amelyeket maga Jézus tanított és mutatott meg saját életében. Próbáljuk meg elképzelni, milyen hatalmas erőt jelentene, ha gyülekezetünk ilyen közösség lenne! Milyen csodálatos bizonyságtétel lenne (lásd: Jn 13:35)!

Min kellene változtatni gyülekezetünkben annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a ma érintett ideális állapothoz? Ne feledjük, a változásnak először bennünk kell elkezdődnie! Egyedül hogyan valósulhat ez meg?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: