AZ ATYA AKARATA SZERINT VALÓ IMÁDSÁG (János 6:38; Márk 14:36; 1János 5:14–15)

Jézus kijelentette: „Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem" (Jn 6:38). Jézus imáiban is kifejezte elkötelezettségét, hogy alárendeli saját akaratát Atyja akaratának. Amikor imádkozunk, tudjuk, hogy bizonyos kéréseink biztosan összhangban vannak az Atya akaratával. Jézus megerősítette, hogy ha üdvösségünkért imádkozunk, ez feltétlenül megegyezik az Atya akaratával (Jn 3:16).

Soroljunk fel három olyan kérést, amelyekről teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy megegyeznek az Atya akaratával!

Kérés Ezt alátámasztó igehely

1.______________________________ ___________________________

2.______________________________ ___________________________

3.______________________________ ___________________________

Előfordulhat, hogy nem tudjuk, mi is az Isten akarata. Biztosan imádkoztunk már betegekért. Honnan tudhatjuk meg, hogy mi Isten akarata egy adott helyzetben? Az Igében azt tanácsolja az Úr: imádkozzunk a betegekért, és bízzunk abban, hogy Isten gyógyulást hoz. Azt azonban nem tudhatjuk, milyen úton érkezik a kért javulás, és nem ismerjük Isten időzítését sem. Akkor ne is imádkozzunk a betegekért és az erőtlenekért? Nem ez a jó megoldás. „Imáinkba ezt is foglaljuk bele: „Urunk, te a lélek minden titkát ismered. Ezeket az embereket is ismered. Jézus a pártfogójuk, és Ő életét adta értük. Ő jobban szereti őket, mint ahogy mi egyáltalán szeretni tudunk. Ezért, ha gyógyulásuk a Te dicsőségedet, és a betegek javát szolgálja, Jézus nevében kérünk, gyógyítsd meg őket" (Ellen G. White: A nagy orvos lábnyomán, 158. old.).

Olvassuk el újra Jézus imáját Mk 14:36-ban! Figyeljük meg a gondolatmenetet: (1) Az Abba szó az Atyával való, szoros kapcsolatot jelzi. (2) Elismeri az Úr erejét. (3) Kifejezi személyes vágyát. (4) Alárendeli személyes vágyát az Atya akaratának. Hogyan mutat mintát imáinkhoz ez a bibliavers? Van-e olyan imádság, amit most e minta alapján el tudunk mondani? Miért ne borulhatnánk le most, és mondhatnánk el kérésünket az Atyának?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: