Július 22.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Figyeljük meg azoknak a bibliai szereplőknek a történetét, akik nem rendelték alá vágyaikat Isten akaratának! Soroljuk fel tetteik következményeit! Közülük néhányan megtértek, és bíztak abban, hogy a kegyelmes Isten megbocsát, és üdvösséget ad nekik. Voltak olyanok is, akik kitartottak bűnük mellett, és örökre elvesztek. Bibliai személyek Tetteik következményei

Káin (1Móz 4:3–15) ___________________________

Mózes (2Móz 2:11–15) ___________________________

Dávid (2Sám 11–18) ___________________________

Péter (Mt 26:69–75) ___________________________

Júdás (Mt 27:3–5) ___________________________

„Lélekben élhettek, járhattok, teremhetitek a Lélek gyümölcseit, és betölthet Isten egész teljessége. Akkor majd a világosság élő csatornái lesztek, életetek el lesz rejtve Krisztussal együtt az Istenben" (Ellen G. White: Manuscript Releases, 4. kötet, 49. oldal).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljük meg a csoportban, hogy mit jelent meghalni az énnek, és új életet élni Krisztusban! Mondjuk el saját tapasztalatainkat! Hogyan változtatott egy-egy személy az életünkön? Milyen tanácsot adnánk annak, aki keresztény akar lenni, de bevallja, hogy eddig nem volt tapasztalata Istennel?

2. Miért olyan fontos Krisztus engesztelő áldozatára gondolni, miközben igyekszünk ugyan vágyainkon uralkodni, mégis hibázunk és engedünk bűnös vágyainknak?

3. Látunk-e utalást környezetünkben az emberiség bukott állapotára? Bizonyos korlátokat természetesen nem léphetünk át, mégis tehetünk-e azért valamit, hogy csökkentsük a kárt az emberek életében?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: