Jézus, a vágyaink Ura

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Móz 1; 2; Róm 1:3; 6:1–7; 8:3; 2Kor 5:17; 1Tim 3:16; Fil 2:8; Kol 2:12–13; 1Pt 1:13–16; 1Jn 2:1

„Mert ami a törvénynek lehetetlen vala, mivelhogy erőtelen vala a test miatt, az Isten az ő Fiát elbocsátván bűn testének hasonlatosságában és a bűnért, kárhoztatá a bűnt a testben" (Róm 8:3).

KULCSGONDOLAT: Isten vágyakat adott az embernek, hogy öröme teljesebb legyen. Keresztényként nyugodtan élvezhetjük kapott ajándékainkat, de közben fontos Isten uralma alatt tartani vágyainkat.

ALÁRENDELNI VÁGYAINKAT ISTEN AKARATÁNAK. Pál apostol figyelmeztetett, hogy az utolsó időkben az emberek „inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői" lesznek (2Tim 3:4). Milyen tökéletes jellemzése ez a mai nemzedéknek! Manapság az emberek fő irányelve: „Elégítsd ki a vágyaidat!" A keresztényi értékeket pedig elvetik mint ósdi, logikátlan és időszerűtlen felfogást. Az önmegtartóztatást és az erkölcsi normákat elutasítják. Az általános felfogás az, hogy semmi oka az embernek megtagadni vágyait, amíg senkinek sem árt azokkal.

Krisztus ellenben arra szólítja az uralma alatt élőket, hogy rendeljék alá minden vágyukat Isten akaratának. Az Úr maga mondta: „Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem" (Jn 6:38). Jézus tökéletes példát adott arra, hogyan rendeljük alá magunkat Isten akaratának, amikor ezt mondta: „ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied" (Mk 14:36). Ez a mi feladatunk is. Fontos, hogy akaratunkat, vágyainkat alárendeljük Urunk akaratának!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: