Jézus, a gondolataink Ura

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Kor 2:16; Kol 3:1–2; Ef 6:10–18; 2Kor 10:3–5; Róm 12:1–2

„Annakokáért ha feltámadtatok a Krisztussal, az odafelvalókat keressétek, ahol a Krisztus van, az Istennek jobbján ülvén. Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel" (Kol 3:1–2).

KULCSGONDOLAT: Az Úr szeretné megújítani elménket, és vezetni gondolatainkat. Isten azt kívánja, hogy minden gondolatunkat alávessük Krisztus akaratának.

A GONDOLATOK HADSZÍNTERE. Sok kereszténynek van olyan téves elképzelése, hogy ha egyszer elfogadta Jézust Urának és Megváltójának, számára vége a háborúnak. A valóságban azonban a harc csak ekkor kezdődik igazán! Jézus földi életét tanulmányozva is láthatjuk, hogy Sátán a keresztség után jóval erősebb támadásba kezd. A csata az elménkben zajlik. Sátán egyik kedvenc kísértése, hogy emlékeinket felidézve megpróbál visszacsábítani a régi, elhagyott utakra. Az Úr azonban azt akarja, hogy a hátunk mögött lévőket elfeledve, elváltozzunk az elménk megújulása által (Róm 12:2). A görög szó, amely itt a „változzunk el" jelentést hordozza, ugyanabban az alakban szerepel, mint amit Mk 9:2 használt, utalva arra, amikor Jézus „elváltozék" előttük. Krisztusnak nagy tervei vannak megváltott gyermekeivel! Szeretné, ha annyira megújulnánk elménkben, hogy Isten dicsősége ragyogna át rajtunk!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: