A FÖLD AZ ÚRÉ

Olvassuk el az alábbi verseket! Hogyan segíthetnek ezek a gondolatok abban, hogy megértsük Isten szándékát az életünkben?

1Móz 1:1______________________________________________________

2Móz 19:5_____________________________________________________

Ésa 45:18 _____________________________________________________

Zsolt 24:1_____________________________________________________

Zsolt 50:10–11_________________________________________________

Kol 1:16_______________________________________________________

Az Úré az elsőbbség életünk minden területén, mert Isten a Teremtő, mi pedig teremtményei vagyunk. Ebben az összefüggésben érthetjük meg, miért kell neki átadnunk a teljes uralmat más fontos dolgok felett is. Természetesnek tartjuk, hogy egy nemzet vezetőjének nincs joga ahhoz, hogy törvényeket alkosson egy másik ország állampolgárai számára. Franciaország elnöke például nem szólhat bele Paraguay lakóinak életébe.

Az Úr, mint Teremtő Isten a világegyetem egyedüli uralkodója. Akár elismerjük, akár nem, tekintélye és hatalma van felettünk éppúgy, mint ahogy egy adott ország vezetőjének a polgárok felett. Az Úr a föld felelős sáfárává tett, bármit is mondhatunk magunkénak, bármilyen adottsággal rendelkezünk, mindez csak azért lehetséges, mert Isten megteremtette, majd nekünk adta azokat.

Fontos szem előtt tartanunk ezt a gondolatot, mert Isten nem kényszerít arra, hogy az Ő dicsőségére használjuk fel adományait! Szabadnak teremtett, úgy alakíthatjuk ki életünkben a fontossági sorrendet, ahogy akarjuk. Felismerhetjük és teljesíthetjük kérését szavainkkal és életmódunkkal egyaránt, bizonyíthatjuk, hogy fontos nekünk akarata; de mehetünk saját fejünk után is, tehetjük, amihez kedvünk van, ezzel learatva rossz döntéseink keserű következményeit.

Szépen énekelsz? Nagy vagyonnal rendelkezel vagy kiváló szónok, esetleg sikeres gazdálkodó vagy? Bármit is mondhatsz magadénak, bárki is vagy, gondolkodj el azon, hogy minden Istentől származik! Ez segít megérteni, milyen fontos a helyes sorrendet kialakítani az életben. Milyen dolgokon kell változtatnod annak érdekében, hogy valóban Krisztusnak biztosítsd az első helyet?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 3. negyedév

Tapasztalat Urunkkal, Jézus Krisztussal

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: