Jézus elfogatása

„És monda: Abba, Atyám! Minden lehetséges néked. Vidd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied" (Mk 14:36).

A LEGFONTOSABB ESEMÉNY. A negyedév során hátralévő három tanulmányunkban Jézus életének utolsó 72 órájaval foglalkozunk. A Megváltó életének döntő ideje volt ez. A következő tanulmányok egymáshoz kapcsolódnak. Olyan eseményekről és döntésekről hallhatunk itt, amelyek hatottak Jézus sorsára. Az e heti leckében olvasunk Jézus küzdelméről a Gecsemáné kertjében, amikor haláltusát vív. Ha visszakozik, az emberiség örökre elvész. A következő héten a keresztig követjük Jézust, ahol Sátán minden erejével és fortélyával küzd, hogy legyőzze az Urat. Ha Sátán diadalt arat, az emberiség örökre elvész. Az utolsó tanulmányunk foglalkozik Jézus halálával és temetésével. Ha nem támad fel a halálból, akkor egész élete, tanításai és minden szenvedése hiábavaló volt – és az emberiség örökre elvész. Óriási volt a tét!

A HÉT FŐBB KÉRDÉSEI: Mivel próbálta Júdás igazolni tettét, Jézus elárulását? Miért mondta Jézus, hogy addig nem iszik a szőlőtőke terméséből, amíg ott nem leszünk vele országában? Miért tagadta meg Péter Jézust annak ellenére, hogy korábban fogadkozott: halála árán is megvédi Jézust? Mit jelent Istent Abbának szólítani? Miért fordultak el a tanítványok Krisztustól életének válságos szakaszában?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: