Május 27.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Olvassuk el Ellen G. White: Jézus élete című könyvéből a 498–520. oldalakat!

MEGBESZÉLENDŐ KÉRDÉSEK:

1. Miért lehet csak hit által elfogadni a halottak feltámadásának a kérdését? Létezik a teremtett világban olyan bizonyíték, ami a feltámadásra utal? Szükségünk volna a természet világából vett bizonyítékra ahhoz, hogy hinni tudjunk a feltámadásban?

2. Kathryn Cravens egyszer azt írta: „Ha egy férfi hiú, hízelegj neki! Ha szerény, hízelegj neki! Ha dicsekvő, hízelegj neki! Az egész történelem bizonyítja, hogy nem marad hatástalan az uraknál a túlzott hízelgés." Vajon miért olyan fogékonyak az emberek a hízelgésre? Mit tegyünk, hogy keresztényként ne is hízelegjünk, és be se tudjanak csapni hízelgéssel?

3. Hol a határ a szívből jövő dicséret és a hízelgés között?

4. Érdemes megbeszélni az osztályban, mivel mutathatná a gyülekezet jobban, hogy közösségünk tagjai szeretik Istent és a többi embert. Tesz-e valamit a gyülekezet, ami igazolná szeretetünket, vagy csak szombati klubbként működünk?

5. Mit értett Jézus azon, hogy adjátok meg Istennek, ami az Istené, és a császárnak, ami a császáré? Képzeljük magunkat abba a történelmi korba, amelyben Jézus élt! Nem lett volna jogos, hogy ha lázadást robbant ki a gonosz rendszer ellen? Miért nem tette ezt, és milyen tanulságot vonhatunk le ebből a mi korunkra vonatkozóan?

ÖSSZEFOGLALÁS: Ezen az utolsó, drámai napon Jézust a templomban találjuk. Ellenfelei védekezésre akarták kényszeríteni, de Jézus mindvégig ura maradt a helyzetnek. Szeretettel közeledett még azokhoz is, akik gyűlölték.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 2. negyedév

Jézus – Márk szemével

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: